.

Prinsesstårta

Tjotjo väldigt sent inlägg vi vet ;)
men bättre sent än aldrig^^
idag gjorde vi ... prinsesstårta!
super gott prova det!
hemma gjort tycker vi är bättre än köpt =)
vi tog rosa marsipan pga att det inte fanns grön i affären :/ men jaja det va jordgubbs smak på denna ^^
hinner inte skriva så mycket mer vi ska upp tidigt imorgon =(
tid: beror på person till person
hur god:7/10
ca 8 bitar
Du behöver...
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
1 marsipanlock
50 g mörk blockchoklad
florsocker
Ugnstemperatur: 175°
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.
Dela kakan i 3 bottnar.
Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.
Vispa grädden tjock, smaksätt med vaniljsocker. Blanda grädden med marsankrämen.
Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm.
Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen, gärna så att den blir lite högre på mitten och runt kanterna.
Lägg på marsipanlocket.
Garnera med rosor och blad.
Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Häll den i en plastpåse och klipp av ett litet hörn. Spritsa ut chokladen på tårtan. Sikta över florsocker.

Crêpes

2 dl mjöl
4 dl mjölk
smör till stekning
1 burk nutella
2 bananer
florsocker att sikta över med tesil
4 skopor mjuk vaniljglass
Vispa samman ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet, tillsätt resterande mjölk.
Smält en klick av smöret i en het panna och häll på ett tunt lager smet.
Vänd Crêpes och bred på ena halvan över 2 skedar nutella och skiva över banan.
Vik den tomma halvan över fyllningen.
Lyft över på tallrik och pudra med florsocker, servera med mjuk vaniljglass
Chocolate chip cookies

Tjo!!
idag har vi bakat chocolate chip cookies
vi har gjort det än gång innan men de va så goda så vi kännde för att göra de igen =)
Du behöver:
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
5 krm salt
2 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 ½ tsk vaniljsocker
2 ½ ägg
5 rader clockchoklad
Gör så här:
Rör margarin, socker, farinsocker & vaniljsocker poröst.
Rör i ägget i sockerblandningen.
Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
Hacka chokoladen och tillsätt.
Klicka ut 30 st kakor på en plåt
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Låt kakorna svalna på plåten.
Lossa kakorna från bakplåtspapperet och lägg upp på galler.
lycka till :D

SNABB RABARBERPAJ

igår skulle ju jorden gå under men.... vi lever :D
för att fira gjorde vi rabarberpaj!
gottgott ^^
bitar:4-6
Du behöver...
8 tsk strösocker
5 dl vetemjöl
200 g margarin/smör
400-500 g rabarber
Gör så här...
sätt ugnen på 225 grader.
skölj rabarberna & skala bort skalet.
blanda margarin/smör, vetemjöl & strösocker.
smöra en forn.
lägg hälften av degen i botten
skär rabarderna i tunna skivor(ca 1 cm) .
Lägg dom över degen som ligger i formen.
sockra rabarderna & smula restan av degen på rabarberna.
sätt in i ugnen i 20 min.
servera med glass, vaniljkräm eller något ni tycker är gott.
Lycka till alla som överlevde undergången (som aldrig kom)!
chao
// Hanna & Elin
♥


BJÖRNBÄRSMUFFINS!

som ni kanske märker så har vi nu gjort ganska mycket saker med björnbär i =)
eller mycket & mycket men björnbärspaj, björnbärssmoothie & nu björnbärsmuffins!
men björnbär är ju så gott!
de här muffinsarna blev jätte goda prova att göra de!
detta REKOMENDERAS!
tid: ca 45 min
hur god:8/10
Du behöver...
125 g smör eller margarin
2½ dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl frysta björnbär
Lite potatismjöl och strösocker
Gör så här...
Sätt ugnen på 200 grader
Rör samman fett och socker tills det blir fluffigt
Tillsätt äggen och mjölken.
Blanda samman de torra ingredienserna för sig och rör sedan försiktigt ner det i fettblandningen.
Blanda björnbären med lite potatismjöl och strösocker.
Vänd sedan ner dem i smeten.
Häll ner smeten i formar.
Grädda i 20-25 minuter.
Lycka till! :)
chao
hare bra!
//Hanna & Elin



KOKOSKAKOR!^^

nämligen...kokoskakor!
30-40 st
Du behöver...
Kokostäcker...



BJÖRNBÄRSSMOOTHIE!

1 liter lättyoghurt naturell
1 dl Strösocker

svar till frågestunden!

hur kom ni på idén med starta en bakblogg?- för vi ville dela med oss av recepten!
hur länge har ni harft bloggen?- ca 4 månader =)
har ni haft nån blogg innan den här?- nepp detta är den första
har ni fler bloggar?- nepp
hur gamla är ni?- 13 :)
vad är de roligaste ni bakat- vet inte allt är kul :D
vad är de svåraste ni bakat?- prinsesstårta, vi gjorde de innan vi startade bloggen
vad är de godaste ni bakat?- krämbullar & winerbröd!
vilket är ert favvo recept?- vi har inget speciellt
favorit kakor/kaka?- björnbärskaka
hur ofta bakar ni?- 3-4 gånger i veckan
hur många sidovisningar har ni ca på en dag?- det är olika varje dag vissa dagar har vi 120 och andra dagar kanske vi har 40 det beror på.
bra recept på smoothie (utan hallon tack)?- björnbärssmoothie
favvo bloggare? foki♥
varför gillar ni att baka så?- för det är kul & gott ^^
Skulle du kunna tips oss om något enkelt och god sak!:D Alltså kakor ,bullar, något som är lätt att göra och inte behöver så många ingredienser?- det finns inte så många kakor/bullar som har lite ingredienser i ,men egna oreo är lätt att göra (recept finns längre ner i bloggen)
vill ni ha nått jobb man bakar i?- inte vad vi i allafall tänkt på
kommer ni sluta med bakbloggen nån gång?- vi håller på med den så länge folk tittar på den & vi tycker det är kul=)
hur får ni alla idér?- från läsare, nätet, bakböcker & tidningar =)
vilka är ni?-2 tjejer som är 13 år, bor i skara/skövde vi gillar att träna friidrott & baka
vart kommer ni ifrån?-skara/skövde
hur fick ni idén att blogga om bakning?-för vi gillar att baka & vi har tittat på andras bakbloggar & tyckte de verkade kul :)
hoppas ni är nöjda med era svar =)
chao
//Hanna & Elin
♥
FRANSKA VÅFFLOR!

idag har vi gjort franska våfflor!
okej vi ska va ärliga det va INTE GOTT!
usch fast vi gjorde inte receptet som kommer här nedanför vi gjorde ett annat som vi aldrig kommer göra igen...
men receptet som är här nedanför är gott för de har vi gjort en annan gång :)
Tid: ca 1 ½ timma
hur god: detta recept 6/10 (de vi gjorde 0/10)
ca 10 st
Du behöver...
2 ½ dl vetemjöl
100 g margarin/ smör
1-2 msk vatten
Smörkräm...
1 dl vatten
3 msk vetemjöl
1 äggula
1 dl florsocker
150 gsmör/margarin
smaksätt med vaniljsocker
om man inte vill ha smörkräm kan man ta äpplemos
Gör så här...
Hacka ihop mjölet och smöret.
Tillsätt vattnet.
Ardeta ihop ingredrienserna till en deg.
Lägg den en stund i kylskåpet ca 30 min.
kavla ut degen till 3mm tjock.
sätt ugnen på 225 grader
ta tex. ett glas & tryck ut runda kakor med.
lägg socker på bakbordet eller på ett bakplåtspapper.
kavla kakorna avlånga med en kruskavel.
lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
grädda i ugnen 3-6 min.
gör smörkrämen...
vispa ihop vattnet & mjölet i en kastrull & låt de koka
under omrörningnågra min.
lyft av kastrullen från värmen & blanda i äggulan & låt massan svalna.
rör de siktade florsockret med smöret som INTE ska smältas i en bunke.
tillsätt äggsmeten, rör hela tiden.
smaksätt med vaniljsockret.
när de svalnat lägg på äpplemoset
lycka till :)
chao
// Hanna & Elin
♥
bilden från google pga kameran dog ...
vi tog denbilden som va mest lik =)

MIKROKLADDKAKA^^

lätt & gott ^^
vi orkade inte baka nått komplicerat så det fick bli det
fast mikron vi skulle göra i va för liten så vi fick ta i ugnen de smakar inte som mikrokladdkaka då,
men de är ändå gott =P (bilderna längre ner ser alltså inte ut som en mikrokladdkaka ska för den va i ugnen)
de är bara att slänga ihop sakerna & in i mikron, de kan man göra om man får oväntat besök :D
tid: ca en kvart
hur god: 7/10
Du behöver...
175 g smör/margarin
3 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här...
smält smöret i en kastrull.
vispa ägg & socker vitt & pösigt, tillsätt sedan de smälta smöret.
blanda ner mjöl, kakao & vaniljsocker.
häll smeten i en mikrosäker form.
ställ in i mikron på full effekt 6-8 min.
kontrollera att den fortfarande är kladdig i inuti.
snabbt & lätt!
prova detta nu ;)
chao
//Hanna & Elin
GLÖM INTE FRÅGESTUNDEN NU!


som sagt... vi hade ju den i ugnen så den blir då torrare så den ska inte se ut så här så ni vet.
men ändå jätte god :)
BJÖRNBÄRSPAJ!^^

Tid: ca 1 timme (var av ca 40 i ugnen)
Du behöver...
Gör så här...
sätt ugnen på 175 grader.
nu påminner vi än en gång... GÖR DEN!
lycka till!
chao
// Hanna & Elin



Frågestund♥

det har dykt upp lite frågor så vi tänkte köra en frågestund :)
svarar nån gång nästa vecka ;)
FRÅGA FRÅGA FRÅGA FRÅGA
♥
CHOKLADVÅFFLOR!^^

tid: ca 30 min
Du behöver...
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa därefter ner resten av mjölken, det smälta smöret och ev. grädden till en jämn smet.
Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.
För varje våffla: Vispa runt i smeten. Häll på ca 1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna mellan 1-2 minuter.
Vad gäller mängd smet och tid får man prova sig fram för att hitta det som gäller just sitt våffeljärn. OBS! Det är viktigt att vispa i smeten mellan varje våffla eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.
Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!
lycka till nu :)
chao
//Hanna & Elin
♥
tipsa & få en länkning!

har du något tips om vad vi kan baka?=)
skicka en kommentar^^
bakar vi det sen får du en länkning!
så ... TIPSA TIPSA TIPSA!
OREO MED CHOKLADFYLLNING?^^

ost & makaroner!
idag bakade vi vet inte vad vi ska kalla dem men vi säger oreo med chokladfyllning^^
idag var de varmt men de hindrar inte oss från att baka, man ville ju vara ute men vi löste det hela
lätt som en plätt^^
vi öppnade alla fönster i köket så de stog rakt ut & Elin har många fönster så det känndes som att va ute =)
men nu kommer receptet!
tid: ca en timme?
hur god: ☼☼☼☼/10
Du behöver...
Chokladkex:
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
2 ½ dl socker
140 g smör/margarin
1 stort ägg
fyllning...
110 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
4-8 msk kakao (beror på hur mycket choklad man vill de ska smaka)
Gör så här...
sätt ugnen på 190 grader.
vispa ihop mjöl kakao bikarbonat bakpulver salt & socker.
tillsätt de rummsvarma smöret & sedan ägget.
blanda med fingrarna tills det blir en fin deg.
de lättaste sättet att få jämnstora kex är att forma degen i plastfolie till en jämn
rulle sedan in i kylskåpet 15-20 min.
degen kan sedan skäras i jämntjocka skivor.
lägg bakplåtspapper på en plåt.
forma kexen på bakplåtspappret & lägg dem med ca 2 cm mellanrum.
grädda i 9 min sen låt de svalna.
Gör fyllningen så länge...
lägg smöret i en bunke.
tillsätt florsocker, kakao & vaniljsocker i omgångar. (kan behövas lite vatten om det är för torrt)
mixa hårt tills fyllningen är luftig.
spritsa på fyllningen eller bred på med sked på hälften av kexen.
lägg sedan ett jämnstort kex på en som har fyllning.
lätt som en plätt!
lycka till nu ;)
chao
// Hanna & Elin
♥


LIMEKLADDKAKA! ^^

TjoHej i gurkburken!
vi har ju gjort citrolkladkaka för ett tag sedan, & nu har vi gjort limekladdkaka ^^
man måste ju prova allt =)
vet ni , igår snöade det ):
men iallafall idag är det sol & vi har gjort limekladdkaka som vinu äter på :D
gottgott detta ska ni prova iallafall alla som gillar lime ;)
Du behöver...
100 gram smör/margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt
rivetskal från en lime (vi hade ingen lime så vi tog lime saft några tsk, man får testa hur mycket man vill ha)
250 g kesella lätt
Gör så här...
sätt på ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa en form ca 21 cm diameter
vispa ägg & socker vitt & pösigt.
blanda ner mjöl, bakpulver, kakao , vaniljsocker & salt.
tillsätt därefter kasella & finrivet limeskal.
hällsmeten i formen & grädda i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
låt kakan svalna.
garnera med en skiva lime &servera med en klicka grädde.
lycka till =)
chao
// Hanna & Elin
♥
ps. vi har inte lagt på nån lime eller grädde på våran.
VECKANS BLOGG VINNARE

tjo nu kommer veckans blogg vinnare ^^
*trumvirrvel*
ffredrikaaa.blogg.se
Grattis!
♥
EGEN BEN & JERRY'S GLASS MED COOKIE DOUGH!

tjenatjena till milkshaken gjorde vi nått ännu godare än milkshake...
HEMMAGJORD BEN & JARRY'S GLASS MED COOKIE DOUGH!
alla b&j glass diggare borde prova det här!
lika enkelt som att baka en sockerkaka!
superduper god♥
nu kan man sluta köpa sån glass för 55 kr :)
den smakar PRECIS som dem man köper!
prova det här!♥
tid:1 timme
hur god:☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼/10
Du behöver...
ca 1 liter vaniljglass
kakdeg:
1 dl vetemjöl
1 krm salt
40 g margarin/smör
½ dl strösocker
½ dl farinsocker
½ tsk vaniljsocker
ett litet ägg
en rad blockchoklad
Gör så här...
rör margarin, socker farinsocker & vaniljsocker poröst.
rör i ägget.
blanda i vetemjöl & salt.
hacka chokladen & tillsätt den.
ställ in degen i frysen i ca 25 min.
ta ut degen & rulla till små bollar i olika stolekar.
ställ in i frysen igen i ca 15.
ta ut glassen lite innan degen.
när glassen är mjuk blanda i degbollarna försiktigt utan att de går sönder.
så de ligger utspridda.
ställ in i frysen så allt stelnar & sen ÄT!
lycka till =)
chao
// Hanna & Elin
♥
MILKSHAKE!^^

idag har vi gjort hallon milkshake!
jätte gott ^^
prova det, fast man behöver ju inte bara ha hallon ;)
et stort glas
tid: 5 min
hur god: ☼☼☼☼☼☼☼/10
Du behöver...
6 msk vaniljglass
2 msk hallon
4 msk mjölk
Gör så här...
släng i allt i en skål & mixa med handmixer.
häll upp i glas.
mohahahah svårare än så va de inte :)
lycka till ;)
chao
// Hanna & Elin
♥


ps. bilderna togs precis när de började regna så de blev lite mörka