Prinsesstårta

Tjotjo väldigt sent inlägg vi vet ;)
men bättre sent än aldrig^^
idag gjorde vi ... prinsesstårta!
super gott prova det!
hemma gjort tycker vi är bättre än köpt =)
vi tog rosa marsipan pga att det inte fanns grön i affären :/ men jaja det va jordgubbs smak på denna ^^
hinner inte skriva så mycket mer vi ska upp tidigt imorgon =(
tid: beror på person till person
hur god:7/10
ca 8 bitar
Du behöver...
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl marsankräm
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl hallonsylt
Garnering:
1 marsipanlock
50 g mörk blockchoklad
florsocker
Ugnstemperatur: 175°
Gör så här:
Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.
Dela kakan i 3 bottnar.
Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.
Vispa grädden tjock, smaksätt med vaniljsocker. Blanda grädden med marsankrämen.
Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm.
Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen, gärna så att den blir lite högre på mitten och runt kanterna.
Lägg på marsipanlocket.
Garnera med rosor och blad.
Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Häll den i en plastpåse och klipp av ett litet hörn. Spritsa ut chokladen på tårtan. Sikta över florsocker.

ÄLSKAR PRINSESSTÅRTA!
snygg den blev =)
hur många läsare har du / ni?
gullig blogg, allt bra ? :)
Sv; Haha, niice! skulle gärna sälja dem, men kan ju inte fixa dem, hahaha ;)
hade 34 idag !