CHOKLADTÅRTA I VÅNINGAR!^^

Nu har vi bakat chokladtårta, efter en lång & jobbig skoldag :D
den blev smarrig hehe...
glöm inte tipsa oss om nått som ni gillar att baka :)
skulle va kul & se vad ni gillar ;)
men nu kommer receptet titta & njut ^^
man kan ha den glasyren vi skrev eller så kan man bara helt enkelt ta & dra på
grädde de funkar de med :)
Tid:1 ½ timme
För 15 personer
Du behöver:
150 g choklad (valfri) ( eller ca 5 msk kakao beroende på hur mycket choklad de ska smaka )
200g rumsvarmt smör/margarin
5 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 dl matolja
8 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 ½ dl mjölk
Chokladglasyr:
125 g choklad (valfri)
2 dl vispgrädde
6 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Gör så här:
1 Sätt ugnen på 180 grader
2 Fyll kastrullen till hätften med vatten och sätt på medelstark värme.
Lägg chokladen i en djup tallrik och ställ den över kastrullen.
Låt den smälta.
3 Lägg smör ,socker & vaniljsockeri en bunke & vispa det till en smet.
Häll i olja och vispa det jämn smet.
4 Lägg vetemjöl, bakpulver, salt & (kakao om man inte vill ha choklad)
Måtta upp mjölk.
häll i hälften av mjölken och hälften av mjölet.
Blanda till en jämn smet.
Häll i resten och rör till en jämn smet.
5 Lägg i bakplåtspapperet i långpannan
Häll på smeten och bred ut den jämn.
6 Sätt i långpannan i ugnen i 40 min.
Prova med provstickan i kakan den ska vara torr när den kommer ut.
Då är den klar.
Låt den svalna.
7 Rita upp cirklar med måtten: 20 cm i diameter på den största cirkeln, 15 cm i diameter på den mittersta cirkeln,
10 cm i diameter på den minsta cirkeln.
Vik mallarna två gånger så att men ser vart mitten är.
Lägg ut det på kakan.
Sätt en tandpetare i mitten på varje.
Skär ut cirklarna.
8 Lägg de på varandra.
Se till att de sitter rakt på varandra.
9 Gör glasyern.
Smält chokladen.
Häll i grädden i en bunke och vispa.
Häll i den smällta chokladen och vispa lite till.
Häll på florsocker, vaniljsocker & salt.
Vispa tills du har en posig glasyr.
Blir den för hård kan du röra ner några msk mjölk.
10 Bred på glasyren över kakan.
11 Dekorera med godis eller andra saker.
+ om man vill ha lite mintsmak.
Blanda i några droppar pepparmyntsolja i glasyren.
Lycka till nu med tårtan :D
chao
// Hanna & Elin
♥
OBS bilden kommer snart
BONDKAKOR!^^

nu har vi bakat bondkakor
de blev jätte goda
Tid:40 min
Ca 60 st
Du behöver:
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
3/4 dl grovhackad mandel
200 g smör/margarin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingridienser i en matberedare.
Smält inte smöret.
Blanda i smöret/margarinet.
Forma två rullar.
Skär den i skivor.
Lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 5-7 min.
Låt dem svalna på galler.
Lycka till nu med erat bakande :)
chao
// Hanna & Elin
♥

hinner inte baka de vi skulle så de blev dammsugare!^^

för att Hanna ska bort & de vi hade tänkt att göra tar för långt tid ):
så de blev dammsugare :)
vi hinner inte skriva receptet så vi länkar från en sida
http://www.tasteline.com/Recept/Dammsugare
men en bild får ni iallafall
chao
// Hanna & Elin

VÅFFLOR!^^

nu när de är våffeldagen också så gjorde vi lite våfflor, receptet kommer från en tidning :)
de blev bra :P
Tid: ca 40 min
Du behöver...
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 kmr salt
2 dl gräddfil
2 dl mjölk
100 g smör
Gör så här...
smält smöret.
blanda mjöl, bakpulver & salt i en bunke.
tillsätt gräddfil och mjölk.
rör till en jämn smet.
blanda i smöret.
hätta upp ett våffelgärn och pänsla laggen med smält smör.
häll i ca en ½ dl smet per våffla.
lägg våfflorna på galler.
servera genast.
om du inte kan servera direkt så lägg de i ugnen i 50 grader.
lycka till :)
chao
// hanna & elin

nästa gång vi bakar blir på söndag ;)
HAVREFLARN! ^^

nu har vi bakat + att vi höll på att elda upp hela huset :)
hehe vi lämnade smöret på sen satte oss vi datorn sen hörde Hanna att smöret kokade ( eller vad man ska säga )
de skvätte & allt möjligt, vi vet att man inte ska göra så... men så kan det gå, proffsiga som vi är :P
Tid: ca 10 min
20-30 st
Du behöver...
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgräddde
1/4 tsk bakpulver
Gör så här...
sätt ugnen på 200 grader
smält smöret i en kastrull.
tillsätt övriga ingredienser under omrörning.
klicka ut smeten på bakplåtspapper eller smord plåt.
grädda flarnen mitt i ugnen i ca 5 min.
låt de svalna något på plåten innan de läggs över på galler för att svalna.
Lycka till & lämna inte smöret som vi gjorde ;)
chao
// Hanna & Elin
snart kommer recept på egna våfflor :)

bakning^^

tjotjo!
vi har inte glömt bloggen om ni tror de för att vi inte bakat på ett tag men vi har inte haft tid^^
men imorgon/ Fredag blir de nog något iallafall ;)
& på söndag blir de något speciellt & annorlunda att baka ( tycker iallafall vi, vi vet ingen som har bakat de)
så det är bara att vänta & se ;)))
chao
//Hanna
♥
RULLTÅRTOR PÅ RULLTÅRTEDAGEN!^^

Nu på rulltårtedagen har vi såklart bakat rulltårtor :)
Det är MÅNGA recept som vi har gjort så det kommer ta ett tag att lägga upp allt
RULLTÅRTA:
Du behöver....
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning:
2 dl valfri sylt
Gör så här:
sätt ugnen på 250 grader.
smörj en långpanna eller lägg ett bakplåts papper i långpannan med måtten c:a 30 x 40 cm.
vispa ägg & socker pösigt.
blanda mjölet och bakpulvret.
sikta ner det i smeten och rör om.
rör inte för mycket.
tillsätt mjölken och rör ner den.
bred ut smeten i långpannan.
grädda sedan rulltårtan mitt i ugnen i ca 5 min.
stjälp upp kakan på lätt sockrat smörgåspapper eller en fuktig bak-eller handduk.
bred genast på sylten eller moset.
rulla samman rulltårtan med hjälp av pappret från långsidan.
eller från kortsidan om man vill ha större skivor.
låt den kallna med skarven nedåt.
Tips: låt rulltårtan kallna under långpannan om den ska fyllas med glass eller
bär och grädde.
då blir den saftigare.

RULLTÅRTA MED BÄR
1 sats rulltårta (Tex. receptet där uppe)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 dl färska bär
socker efter smak
Gör en rulltårtsbotten enligt receptet på Rulltårta.
Låt den kallna.
Fyllningen:
Vispa grädden.
Mosa bären.
Sockra dem efter smak.
Blanda bärem med grädden.
Bred utt blandningen på den kalla kakan.
Rulla ihop den.
Garnera med en klick grädde och några färska bär om man vill.
Servera genast.

DRÖMTÅRTA:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör / margarin
2 dl florsocker
2 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängt vaniljsocker
1 äggula
Gör så här:
sätt ugnen på 250 grader.
klä en långpanna med måttet 30 x 40 cm med bakplåtspapper eller smörj den väll med matfett.
vispa ägg och socker pösigt.
blanda potatismjöl, kakao och bakpulver.
sikta blandningen ner i smeten.
bred ut den i långpannan.
grädda rulltårtan i mitten av ugnen i ca 5 min.
strö lite socker över rulltårtan och stjälp upp den på bakplåtspapper eller fuktig duk.
dra bort pappret som kakan gräddas på.
låt den kallna, gärna underlångpannan.
Fyllningen:
rör smöret , sockret vanillinsockret och äggulan poröst.
bred krämen på kakan och rulla ihop den.
låt rulltårtan ligga kallt.

APELSINRULLE:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk rivet apelsinskal
½ dl nypressad apelsinsaft
Fyllning:
125 g smör/ margarin
1 ½ dl florsocker
1 ½ msk kakao
1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker
1 äggula
½ påse ( 30 g ) syltade apelsinskal
Gör så här:
klä en långpanna med måttet 30 x 40 cm med bakplåtspapper eller smörj den väl med matfett.
vispa ägg och socker pösigt.
blanda i mjöl och bakpulver.
tillsätt apelsinskalet och apelsinsaften.
bred ut smeten i en långpanna.
grädda i mitten av ugnen i ca 5 min.
strö lite socker över rulltårtan.
lägg upp den på ett bakplåtspapper.
dra bort pappret som kakan gräddades på.
låt den kallna.
Fyllningen:
rör matfetten ock sockret poröst.
lägg i kakaon och vanillins/vaniljsockret.
rör ner äggulan.
smaksätt med appelsinskal.
bred fyllningen på kakan.
rulla ihop den.
låt rulltårtan ligga kallt tills den ska serveras.

Lycka till :)
chao
// Hanna & Elin
♥
KOKOSRUTOR!^^

Nu har vi bakat kokosrutor
Tid: ca 50 min varav 20 i ugnen
Du behöver......
Kakan:
100 g smör
2st äggulor
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Topping:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokos
Gör så här...
Smält smöret och låt det svalna under tiden du gör resten av smeten.
Klä en ugnsform, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Sätt på ugnen på 175°C.
Dela äggen.
Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke.
Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.
Tillsätt det hela ägget till äggulorna.
Tillsätt socker och bakpulver.
Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 10-20 sekunder.
Bred ut smeten i den bakplåtspapperklädda ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Gör under tiden toppingen.
Topping: Vispa äggvitorna till hårt skum.
Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
Vänd försiktigt ner socker och kokos och rör om med en sked till en jämn smet.
Bred ut toppingen över kakan.
Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.
Låt kakan svalna.
Skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Lycka till ;)
glöm inte rulltårtedagen den 20 mars!
chao
// Hanna & Elin
♥
P.s Vi gjorde både mörka och ljusa kokosrutor receptet är på de ljusa

Bilden är på de mörka
SEGA CHOKLADRUTOR!^^

tjabba
nyss lade vi upp ett recept på sega chokladrutor men antingen har de försvunnit eller så tryckte vi på fel knapp(proffsiga vi är).
men iallafall vi skynda oss att lägga upp receptet nu innan festen :)
Du beöver...
100 g smör / margarin
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Gör så här...
sätt ugnen på 150 grader.
smörj & bröa en form( mått 20 x 25 cm)
smält smöret.
vispa ägg och socker pösigt.
sedan rör ner det smälta smöret.
blanda i mjöl,kakao,vaniljsocker och bakpulver.
häll smeten i formen och grädda i 35-45 min.
lycka till :)
chao
// Hanna & Elin
ANANASPAJ!^^

japp nu bakar vi ananaspaj till festen :)
vi röstade och de blev det, ingen av oss har smakat förutom Elin så alla vi litade på henne.
Till 12 personer
Du behöver...
Pajskal:
150 gram smör/margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
400 gram ananas, krossad och avrunen
2 dl crème fraiche
½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör så här....
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att göra pajskalet.
Smält smöret och låt det stå och svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en stor bunke.
Häll i det smälta smöret.
Blanda tills det blir en grynig massa.
Tryck ut degen i en pajform.
Blanda ihop fyllningen.
Lägg ananas, crème fraiche, socker, vaniljsocker och ägget i en skål.
Blanda ordentligt.
Häll i fyllningen i det obakade pajskalet.
Grädda i mitten av ugnen i 30 min.
Snart sticker vi så fort pajen är klar.
Men vi bakar nog nästa gång på söndag men man vet ju aldrig ☺
bilden är från google för att vi inte hinner ta kort efter som att den inte är klar
Chao
//Hanna & Elin
smoothie^^

efter Elin & jag + min lillasyster och hennes kompis druckit upp lemonaden så ringde mormor och frågade om hon kunde komma:)
då började vi göra smoothie till henne. här kommer receptet:)
du behöver:
is
2 dl vaniljyoghurt
1 dl mjölk
2 msk florsocker
0,5 l jordgubbar
Gör så här...
mixa jordgubbarna med florsockret.
häll på mjölk & yoghurt och lägg i isbitar.
mixa tills allt är blandat & häll upp i höga glas:)
garnera gärna sen med jordgubbar eller andra bär^^
chao
//Hannah & Elin
<3

bilden är från google för att kameran inte funkar men vi tog den som blev mest lik:)
Citron lemonad

Nu har vi bakat fast på ett lite anorlunda sätt
Vi har gjort citron lemonad
Ca 1 liter koncentrerad lemonad
Tid:15-20 min
Du behöver....
En kastrull, en kniv, en bunke och en stor sil
½ citron
2 ½ dl socker
2 ½ dl vatten
Gör så här...
Skär citronen mitt itur och sedan i tunna skivor.
Lägg citron, socker och vatten i en kastrull.
Låt det koka upp, ör om så att allt socker löser ut sig.
Låt det svalna.
Sila bort citronerna och späd ut med vatten.
Lägg i is om man vill.
Lycka till med lemonaden ;)
chao
//Hanna & Elin
♥♥♥

Nu kommer bilden^^

Här är bilden
Visst ser det gott ut
SEMLOR PÅ FETTISDAGEN ^^

Nu har vi bakat ..........ja ni ser ju på rubriken och det var ju rätt dag också
(inlägget är lite sent men bättre sent än aldrig)
Ni kanske gör på något annat sätt när ni bakar semlor men så här gör vi
Ugn: 225 grader
Tid: ca 2 tim
Ca 14 stora eller 40 små
Du behöver.....
Till semlebullarna:
75 g smör/margarin
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ägg
3/4 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
1½ tsk kademumma (om man vill ha)
Fyllning:
225 g mandelmassa
6 msk mjölk
ikråm från bullarna
eller
vaniljkräm
Grädde:
4 dl vispgrädde
Gör så här....
Smällt smöret och häll i mjölken det ska vara 37 grader vamt.
Smula jästen i en bunke och häll i degvätska.
Häll i resten av vätskan och tillsätt ägget.
Rör ner socker,salt,(kademumma) och bakpulver i en annan skål och häll i mjölet.
Tillsätt mjölblandningen i vätskan, lite i taget så att det blir en deg.
Arbeta degen smidig.
Låt den jäsa till dubbel storlek i ca 40 min.
Sätt på ugnen.
Knåda degen och rulla den till 14 stora bullar eller 40 små bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8 min , minisemlor 4-5 min.
Låt de kallna under bakduk.
Riv mandelmassan grovt.
Skär av ett lock och gröp ur de något.
Blanda ikråmet,mandelmassan och mjölken och fördela fylningen i urgröpningarna eller om ni gör vaniljkräm följ anvisningarna på paketet.
Vispa grädde och spritsa eller klicka ut över fyllningen.
Lägg på locket och pudra lite florsocker på.
Det tar lång tid att göra men det är såååååå gott
Lycka till ;)
chao
// Hanna & Elin
<3
p.s bilden kommer snart (hittar inte kabeln)
recept 3 av det försvunna recepten HALLONGROTTOR/SYLTGROTTOR

Hallongrottor/Syltkakor
ca 12-24 st (beror på hur stoora du vill ha de)
Tid:
Du behöver....
100 g smör/margarin
½ dl socker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2 1/4 dl vetemjöl
½ dl sylt (eller så mycket du vill ha)
Gör så har.....
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör margarin/smör och socker poröst.
Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 6 eller 12 bitar, rulla de till runda bollar.
Tryck ner ett finger i och gör en grop (så stor som du vill ha den).
Lägg lite sylt i varje grop.
Grädda ca 12-15 min tills de är gyllenbruna.
De var det sista av de försvunna recepten
Lycka till med erat bak :)
chao
//Hanna & Elin
<3

recept 2 av de försvunna recepten CHOKLADSÅS!^^<3

CHOKLADSÅS!
Tid: C:a 7- 10 min
1 dl vispgrädde
4 msk kakao
1 1/4 dl strösocker
1 1/4 dl ljus sirap
25 g smör
1 tsk vaniljsocker
Gör så här...
smält smöret rör sedan ner kakao,vaniljsocker vispgrädde.
sedan socker sirapen.
koka en någraminuter rör så att det inte bränner:)
lycka till
chao
// Hanna & Elin
ps. på bilden ser såsen ljusare ut än vad den är!
recept har försvunnit men här kommer dem!^^

men ialla fall
recepts nr 1
MJUKPEPPARKAKA^^!
du behöver...
1 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
½ tsk stött kardemumma
2 msk smör
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här...
rör ägg, socker, kryddorna och smöret pösigt.
tillsätt gräddfilen och mjölet blandat med bikarbonat.
häll upp i smörad och bröad sockerkaksform.
grädda kakan i nedre delen av i ugnen 175 grader i c:a 45 min
Lycka till nästa recept kommer om någon minut!
chao
// Hanna & Elin
<3

CHOKLADBOLLSKAKA^^!

Tjo!
Nu är vi igång och bakar igen som alla vet :d
Den här gången har vi bakat............ja nu ser ju rubriken
Tid:30 min
Du behöver....
2 ½ dl strösocker
5-8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 g smör/margarin
3-4 msk kaffe/mjölk
Glasyr:
100 g blockchoklad
½ dl kokos
Gör så här.....
Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet/mjölken.
Tryck ut smeten i botten av en form.
Jämna ut den så gott det går.
Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Bred chokladen över kakan.
Låt kakan stå i kylskåpet och stelna.
Lycka till med bakandet!
chao
//Hanna & Elin
<3
bilden är tagen i sommras minet är slut i kameran
CHEESECAKE^^!<3

Tjo!
nu för en liten eller liten & liten men för en stund sedan började vi med cheesecake:)
vi hinner inte äta den ikväll för de tar sådan tid men den kan man äta imorgon:)
eller jag Hanna Kan ju smaka lite eftersom vi bakar hos mig Elin åker väll hem innan den är klar^^
detta har vi aldrig gjort så vi får se hur resultatet blir :D
men iallafall
c:a 8-12 personer
Tid :100 min (var av 60 i ugnen)
Ugn: 175 grader
till detta lilla experiment behöver du...
elvisp & köksmaskin
Botten:
12 st digestivekex
75 g smör
Fyllning:
800 g philadelphioaost
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
ev. 2 st lime
4 ägg
Gör så här...
Smält smöret.
Krossa kexen och blanda ner kexsmulorna i smöret till en smulig smet.
Häll i en pajform och tryck ut smeten så att den fördelar sig jämt och blir som ett pajskal.
Pajsmeten behövder inte tryckas up på kanterna.
Ställ in i kylskåpet.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Lägg philadelphiaost, strösocker, vaniljsocker, vetemjöl och salt i en buke.
Om ni vill smaksätta med limeskat så tvätta skalet nogrant, ni kan också pressa i lite limesaft.
Rör ihop till en jämn smet.
Tillsätt äggen ett i taget och vispa mellan varje ägg till en jämn smet.
Häll smeten ovanpå pajbottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i en timme tills pajen fått fin färg.
Pajen är mjuk när du tar ut den ur ugnen fast den stelnar när den får svalna.
Lycka till :)
chao
// Hanna & Elin
<3
nästa gång vi bakar bli nog nästa vecka för vi har fullt upp i helgen, men man vet ju aldrig med oss ;)