KOKOSRUTOR!^^

Tjo!!!
Nu har vi bakat kokosrutor
Tid: ca 50 min varav 20 i ugnen
Du behöver......
Kakan:
100 g smör
2st äggulor
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Topping:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokos
Gör så här...
Smält smöret och låt det svalna under tiden du gör resten av smeten.
Klä en ugnsform, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Sätt på ugnen på 175°C.
Dela äggen.
Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke.
Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.
Tillsätt det hela ägget till äggulorna.
Tillsätt socker och bakpulver.
Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 10-20 sekunder.
Bred ut smeten i den bakplåtspapperklädda ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Gör under tiden toppingen.
Topping: Vispa äggvitorna till hårt skum.
Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
Vänd försiktigt ner socker och kokos och rör om med en sked till en jämn smet.
Bred ut toppingen över kakan.
Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.
Låt kakan svalna.
Skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Lycka till ;)
glöm inte rulltårtedagen den 20 mars!
chao
// Hanna & Elin
♥
P.s Vi gjorde både mörka och ljusa kokosrutor receptet är på de ljusa

Bilden är på de mörka
Nu har vi bakat kokosrutor
Tid: ca 50 min varav 20 i ugnen
Du behöver......
Kakan:
100 g smör
2st äggulor
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
Topping:
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl kokos
Gör så här...
Smält smöret och låt det svalna under tiden du gör resten av smeten.
Klä en ugnsform, ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Sätt på ugnen på 175°C.
Dela äggen.
Lägg äggulorna i en bunke och häll äggvitorna i en annan bunke.
Bunken som äggvitorna läggs i måste vara fettfri och torr.
Tillsätt det hela ägget till äggulorna.
Tillsätt socker och bakpulver.
Vispa med elvisp till en ljusgul pösig smet.
Tillsätt mjölet och det smälta smöret och vispa snabbt ihop till en jämn smet med elvisp ca 10-20 sekunder.
Bred ut smeten i den bakplåtspapperklädda ugnsformen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 10 minuter tills den fått lite färg.
Gör under tiden toppingen.
Topping: Vispa äggvitorna till hårt skum.
Det ska gå att vända upp och ner på bunken.
Vänd försiktigt ner socker och kokos och rör om med en sked till en jämn smet.
Bred ut toppingen över kakan.
Grädda kakan ytterligare ca 10 minuter i nedre delen av ugnen i 175°C tills den får guldgul färg.
Låt kakan svalna.
Skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.
Lycka till ;)
glöm inte rulltårtedagen den 20 mars!
chao
// Hanna & Elin
♥
P.s Vi gjorde både mörka och ljusa kokosrutor receptet är på de ljusa

Bilden är på de mörka
Kommentarer
Postat av: Nostariel
tjo :D sugen på en ny design? jag gör eran gratis,kika in min blogg för mer info :D
Trackback