SEMLOR PÅ FETTISDAGEN ^^

Tjo
Nu har vi bakat ..........ja ni ser ju på rubriken och det var ju rätt dag också
(inlägget är lite sent men bättre sent än aldrig)
Ni kanske gör på något annat sätt när ni bakar semlor men så här gör vi
Ugn: 225 grader
Tid: ca 2 tim
Ca 14 stora eller 40 små
Du behöver.....
Till semlebullarna:
75 g smör/margarin
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ägg
3/4 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
1½ tsk kademumma (om man vill ha)
Fyllning:
225 g mandelmassa
6 msk mjölk
ikråm från bullarna
eller
vaniljkräm
Grädde:
4 dl vispgrädde
Gör så här....
Smällt smöret och häll i mjölken det ska vara 37 grader vamt.
Smula jästen i en bunke och häll i degvätska.
Häll i resten av vätskan och tillsätt ägget.
Rör ner socker,salt,(kademumma) och bakpulver i en annan skål och häll i mjölet.
Tillsätt mjölblandningen i vätskan, lite i taget så att det blir en deg.
Arbeta degen smidig.
Låt den jäsa till dubbel storlek i ca 40 min.
Sätt på ugnen.
Knåda degen och rulla den till 14 stora bullar eller 40 små bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8 min , minisemlor 4-5 min.
Låt de kallna under bakduk.
Riv mandelmassan grovt.
Skär av ett lock och gröp ur de något.
Blanda ikråmet,mandelmassan och mjölken och fördela fylningen i urgröpningarna eller om ni gör vaniljkräm följ anvisningarna på paketet.
Vispa grädde och spritsa eller klicka ut över fyllningen.
Lägg på locket och pudra lite florsocker på.
Det tar lång tid att göra men det är såååååå gott
Lycka till ;)
chao
// Hanna & Elin
<3
p.s bilden kommer snart (hittar inte kabeln)
Nu har vi bakat ..........ja ni ser ju på rubriken och det var ju rätt dag också
(inlägget är lite sent men bättre sent än aldrig)
Ni kanske gör på något annat sätt när ni bakar semlor men så här gör vi
Ugn: 225 grader
Tid: ca 2 tim
Ca 14 stora eller 40 små
Du behöver.....
Till semlebullarna:
75 g smör/margarin
3 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 ägg
3/4 dl socker
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
9 dl vetemjöl
1½ tsk kademumma (om man vill ha)
Fyllning:
225 g mandelmassa
6 msk mjölk
ikråm från bullarna
eller
vaniljkräm
Grädde:
4 dl vispgrädde
Gör så här....
Smällt smöret och häll i mjölken det ska vara 37 grader vamt.
Smula jästen i en bunke och häll i degvätska.
Häll i resten av vätskan och tillsätt ägget.
Rör ner socker,salt,(kademumma) och bakpulver i en annan skål och häll i mjölet.
Tillsätt mjölblandningen i vätskan, lite i taget så att det blir en deg.
Arbeta degen smidig.
Låt den jäsa till dubbel storlek i ca 40 min.
Sätt på ugnen.
Knåda degen och rulla den till 14 stora bullar eller 40 små bullar.
Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa i 30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda 8 min , minisemlor 4-5 min.
Låt de kallna under bakduk.
Riv mandelmassan grovt.
Skär av ett lock och gröp ur de något.
Blanda ikråmet,mandelmassan och mjölken och fördela fylningen i urgröpningarna eller om ni gör vaniljkräm följ anvisningarna på paketet.
Vispa grädde och spritsa eller klicka ut över fyllningen.
Lägg på locket och pudra lite florsocker på.
Det tar lång tid att göra men det är såååååå gott
Lycka till ;)
chao
// Hanna & Elin
<3
p.s bilden kommer snart (hittar inte kabeln)
Kommentarer
Postat av: Therese
Åh, trodde det var svårare!
Trackback