har du något tips?

tjotjo!
har du något tips om vad vi kan baka?
skicka gärna då en kommentar, så blir vi jätte glada :D
Chao
// Hanna & Elin
<3
BRUNA BRÖD^^!

Tjo!
Vi vet att vi skulle baka på onsdag men vi blev så baksugna så nu har vi bakat bruna bröd ja det kan låta tråkigt men det är riktigt gott.
Ugnen på 200 grader
Tid: 45 min-1 tim
Du behöver:
En matvåg
175 g smör/margarin
2 hg socker
250 g mjöl (+ mer om degen är för klenig)
1 msk sirap
1 äggula ( men spara äggvitan)
1 tsk bikarbonat ( istället för bakpulver)
hackad mandel/ hasselnöt/pärlsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen.
Rör ihop allt i en bunke.
Rulla till långa längder finger tjcka & lägg på plåten med bakplåtspapper. ( om degen är smulig så att de inte går att rulla de som längder, rulla de till små bollar.)
Dom ska vara inne i ugnen i 10 min-15min (beroende på om det är lägder eller bollar.)
Låt dom svalna lite pensla sedan på äggvitan och strö på hackad mandel/hasselnöter/pärlsocker.
Lycka till med erat bakande:)
Nästa gång vi bakar blir på onsdag, kom och se vad vi hittar på då :)
chao
// Hanna & Elin
<3
KRÄMBULLAR/VANILJBULLAR^^

Tjo!
Nu har vi bakat det......... HEMLIGA........ Kräm.. ne föresten rubriken säger redan allt
Tid: 2 tim
Ugnen:225 grader
Blir ca 24 st
Du behövder:
½ paket jäst för söta degar
100 g smör/margarin
2 ½ dl mjölk
1 dl sirap
1 krm salt
1 ägg
9-10 dl vetemjöl
4 dl vaniljkräm/marzánsås
Gör så här:
Börja med att göra vaniljkrämen.
Följ anvisningen på paketet för krämen.
Smula jästen i en bunke.
Smällt smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken i smöret och låt degvätskan bli fingervarm 37 grader.
Känn med lillfingret att vätskan håller 37 graden.
Häll lite av degvätskan över jästen.
Rör med en trägaffel så att det löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan: och sen ägg, salt, sirap & det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en slät och kladdfri deg.
Låt degen jäsa i 30 min.
Dela degen i två delar.
Kavla ut varje del till en rektangel.
Skär ut 12 kvadrater (inte för små).
Lägg en klick vaniljkräm mitt på degrutan.
Klip ihop kanterna.
Var nogran annars rinner krämen ut under gräddningen.
Lägg bullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper eller bullformar.
Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min.
Sätt på ungen.
Grädda bullarna i ca 8-10 min.
Låt de svalna.
Pänsla på smält smör & sedan doppa de i socker om du inte ska frysa in dem.
Lycka till med bakandet ^^
nästa inlägg bli nog på onsdag, men förra gången vi bestämde så blev de några recept innan så vem vet ... ;)
chao
/Hanna & Elin
sry ;)

chao
// Hanna & Elin
<3

CHOCHLATE CHIP COOKIES^^

Tjo!!
Nu har vi bakat.........jaa titta upp så ser ni
Ni ska ha ugnen på 175 gradder
Tar ca 45 min
Du behöver:
200 g smör/margarin
5 dl vetemjöl
5 krm salt
2 ½ tsk bakpulver
2 ½ dl socker
2 ½ dl farinsocker
2 ½ tsk vaniljsocker
2 ½ ägg
5 rader clockchoklad
Gör så här:
Rör margarin, socker, farinsocker & vaniljsocker poröst.
Rör i ägget i sockerblandningen.
Blanda i vetemjöl, bakpulver och salt.
Hacka chokoladen och tillsätt.
Klicka ut 30 st kakor på en plåt
Grädda i 175 grader i ca 10 min.
Låt kakorna svalna på plåten.
Lossa kakorna från bakplåtspapperet och lägg upp på galler.
Nu får ni lycka till med bakandet
Men på lördag är vi igång igen på blir det .................. HEMLIGT ;)
Ni får komma tillbaka då och se vad vi hittar på
CHAO
// Hanna & Elin
snart...

ha tålamod så kommer vårat bakverk snart upp
vi vet att vi sa att vi skulle baka på lördag nästa gång men vi kunde inte vänta^^
men den hemliga saken på lördag kommer vi göra ändå ;)
chao
//Hanna & Elin
Godismuffins^^

Nu har vi bakat ännu mer!
Nu har vi gjort........ rubriken säger allt
Tid: max en halv timme. (men sedan ska de va i frysen)
Du behöver....
kakan:
100 g smör/margarin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
fyllningen:
50g smör/margarin
1 ½ msk mjöl
½ dl socker
1 ½ msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör så här...
sätt ugnen på 175 grader.
smält smöret/margarinet i en kastrull på svag värme.
vispa ägg & socker pösigt & rör ner de smälta smöret.
rör sedan ner mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt.
skeda upp smeten i små mazarinformar.
fyll INTE för fullt!
grädda därefter ca 15 min i ugnen. låt svalna.
Gör sedan fyllningen...
börja med att smälta smöret i en kastrull.
tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet.
tillsät mjölk & grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några min.
fördela smeten på muffinsarna och låt sedan svalna.
förvara dem sedan i frysen & tag fram drygt 20 min innan servering ( fast där gör man ju som man vill ;)
lycka till men bakandet! ^^
chao
// Hanna & Elin

inte den största bilden vi vem men men ;) ...
♥
~KOKOSKLADDKAKA!^^

Tjo!
Idag har vi bakat ... neeh föresten rubriken får tala för sig själv <3
för att göra en god kokoskaka så ska man ha:
sätt ugnen på 175 grader!
kakan:
125 g smör/margarin
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl kokos ( eller så mycket man vill ha i)
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
glasyr:
50 g smör/margarin
3 dl florsocker
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Gör så här...med kakan^^
smöra & bröa en form med måttet ca 21 cm i diameter.
smält smöret i en kastrull på svag värme.
vispa ägg & socker vitt och poröst.
tillsätt sedan smöret och därefter kokoset.
blanda ner mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
häll smeten i formen och grädda knappt i 18 min.
Gör så här... med glasyren...
Smält smöret i en kastrull.
Blanda försiktigt ner lite florsocker åt gången, kakao och vaniljsocker.
Häll sedan i kaffet och kokoset.
Låt stå på svag värme i ca 5 min, låt bubbla lite och rör så det inte bränner.
Häll på glasyren när kakan har svalnat men glasyren måste vara varm.
sen ställ tex. ut den om de är kallt ute så glasyren stelnar snabbare
& vipps så har ni nått att äta till fikat framför tv:en ^^
lycka till!
nästa gång vi bakar( lördag) gör vi .... .... ... ... HEMLIGT!
kom gärna tillbaka då chao^^
// Hanna & Elin
Välkommen till min nya blogg!
