WINERBRÖD!^^<3

tjohej allesammans :)
idag har vi bakat winerbröd de blev lite stressigt för vi skulle på bio också:)
men de blev iallafall jätte gooooooda
dom måste ni prova hehe
dom tog nästan lika länge som krämbullarna vi gjorde för ett tag sedan
titta gärna de receptet de blev också jätte goda :D<3
Tid 2½-3 timmar
Ugn 250 grader eller 225 grader varmluft
ca 35 st
Du behöver..
300 g smör/margarin
50 g jäst
2 ½ dl kall mjölk
1 ägg
½ tsk salt
2 msk strösocker
ca 8 dl mjöl
Pensling:
1 äggvita
Fyllning:
1 sats vaniljkräm
Garnering:
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten
Gör så här..
Ta fram smöret/margarinet ur kylskåpet och skär det i 10 skivor.
Lägg dem i rumstempratur på ett smörgåspapper.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
Blanda ägg, salt, strösocker och en del av mjölet.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt den vila i kylskåpet i 10 min.
Kavla ut degen till en platta, 30x40.
Lägg smöret/margarinet å ena deghalvan, så att det ligger 2-3 cm innanför degkanten.
Vik upp kanterna över smöret/margarinet och därefter den fria deg halvan.
Mjöla bakbordet lätt.
Kavla ut degen.
Den stängda delen mot dig som kavlar.
Kavla försiktigt så att inte degen spricker.
vik degen i tre delar på längden.
Vrid den 1/4 varv.
Kavla ut degen till drygt 1 cm tjock.
Den "stängda" delen mot dig som kavlar.
Vikden i tre delar.
Låt den vila i kylskåpet 10-15 min.
Kavla till en fyrkantig ganska tjock kaka.
Sporra ut den i smala remsor.
Sno dem en och en eller två och två tillsammans.
Forma dem till kringlor, snurror, åttor, knuter eller vad ni vill.
Lägg bröden på bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 1-1½ timme på sval plats.
Lägg lite vaniljkram i mitten på varje wienerbröd.
Pensla med äggvita.
Grädda i ugnen tills bröden fått fin färg ca 5-8 min.
Låt dem svalna.
Glasera tunt med sockerglasyr.
Lycka till med bakandet :)
chao
// Hanna & Elin
P.s vi har ingen vi bild så det är osäkert om vi lägger upp en bild eller inte
idag har vi bakat winerbröd de blev lite stressigt för vi skulle på bio också:)
men de blev iallafall jätte gooooooda
dom måste ni prova hehe
dom tog nästan lika länge som krämbullarna vi gjorde för ett tag sedan
titta gärna de receptet de blev också jätte goda :D<3
Tid 2½-3 timmar
Ugn 250 grader eller 225 grader varmluft
ca 35 st
Du behöver..
300 g smör/margarin
50 g jäst
2 ½ dl kall mjölk
1 ägg
½ tsk salt
2 msk strösocker
ca 8 dl mjöl
Pensling:
1 äggvita
Fyllning:
1 sats vaniljkräm
Garnering:
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten
Gör så här..
Ta fram smöret/margarinet ur kylskåpet och skär det i 10 skivor.
Lägg dem i rumstempratur på ett smörgåspapper.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
Blanda ägg, salt, strösocker och en del av mjölet.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt den vila i kylskåpet i 10 min.
Kavla ut degen till en platta, 30x40.
Lägg smöret/margarinet å ena deghalvan, så att det ligger 2-3 cm innanför degkanten.
Vik upp kanterna över smöret/margarinet och därefter den fria deg halvan.
Mjöla bakbordet lätt.
Kavla ut degen.
Den stängda delen mot dig som kavlar.
Kavla försiktigt så att inte degen spricker.
vik degen i tre delar på längden.
Vrid den 1/4 varv.
Kavla ut degen till drygt 1 cm tjock.
Den "stängda" delen mot dig som kavlar.
Vikden i tre delar.
Låt den vila i kylskåpet 10-15 min.
Kavla till en fyrkantig ganska tjock kaka.
Sporra ut den i smala remsor.
Sno dem en och en eller två och två tillsammans.
Forma dem till kringlor, snurror, åttor, knuter eller vad ni vill.
Lägg bröden på bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 1-1½ timme på sval plats.
Lägg lite vaniljkram i mitten på varje wienerbröd.
Pensla med äggvita.
Grädda i ugnen tills bröden fått fin färg ca 5-8 min.
Låt dem svalna.
Glasera tunt med sockerglasyr.
Lycka till med bakandet :)
chao
// Hanna & Elin
P.s vi har ingen vi bild så det är osäkert om vi lägger upp en bild eller inte
Kommentarer
Postat av: Juliataueee - Bloggaren från Söderhamn
Glömde bort tävlingen igår ! :o
MEN NU ÄR DOM TRE VINNARNA UPPE PÅ BLOGGEN !
KOLLA OM EN AV DOM VAR DU - http://juliataueee.blogg.se/2011/april/sondagens-bloggar--3.html#comment
Postat av: Ruby ♥♥♥
smart ide det här med att baka!
kolla gärna in min blogg, ha en bra dag!
Postat av: Jenny - Blogg om Vardag, Foto & Mer
fin blogg :)
Postat av: NiKiTiA
cool blogg!
winerbröd e najs haha ;)
allt bra? :D
Postat av: Ruby ♥♥♥
hehe, tack för du kommentera, fortsätt så ;);)
läser din med då:D
när du kommentera skrev du din adress såhär: cupcupcake@blogg.se, så det går inte att klicka på den, ändra det, för sin skull ;);)
skriv ba en ny kommentar på samma inlägg ;d
Postat av: Jenny - Blogg om Vardag, Foto & Mer
sv: tack ;)
Postat av: Fatima
Härlig blogg =) <3
Postat av: Hedie
Mmm älskar winerbröd!
Trackback