mockarutor

tjoho!

idag blev de mockarutor vi gjorde ^^
de är lätt & gott =)
vänta, de är fööööör gott!
men iaf har nån nått bra recept vi ska prova?
tipsa gärna då!
:D

15-30 st, beror på hur stora rutor man skär
tid: mellan en halv timme- timme
hur god: 9/10

Du behöver...

150 g smör/margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakor
1 ½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl

Glasyr...

50 g smör/margarin
3 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker

Garnering

1-2 dl kokos
Gör så här...
sätt ugnen på 225 grader
ta fram en plåt lägg ett bakplåtspapper på
smält smöret/margarinet & låt svalna
knäck äggen & tillsätt äggen i en bunke
vispa ägg & socker pösigt (måste vispas ordentligt)
tillsätt bakpulver, vaniljsocker & kakao
vispa snabbt ihop med elvisp
sen blandar du ner mjölken, vetemjölet & de smälta smöret
vispa tills du får en jämn smet
bred ut smeten på plåten
grädda kakan i nedre delen av ugnen i 10-15 min
gör under tiden glasyren...
smält smöret/margarinet i en kastrull
tillsätt kaffet, kakaon, vaniljsockret & florsockret
rör om till en jämn smet på låg värme ett tag & sedan stäng av spisen
bred glasyren över kakan medans glasyren fortfarande är varm
strö över kokos & låt glasyren stelna (kan ha strössel istället för kokos)
skär kakan i 4-kantiga bitar när glasyren har stelnat

Lycka till!

chao

//Hanna & Elin

maränger

tjoho!

idag har de ju vart JÄTTE varmt så vi tänkte äta glass med maränger, men de fanns inga maränger så vi gjorde egna^^
super gott :)
fast de här receptet tar lite tid :/
men ändå de är sommarlov, vi har all tid i världen! :D
mums mums ...

ca: 19 st beror på hur stora man gör
tid: ca 1 timme & 20 min
hur god: 7/10

Du behöver...

2 äggvitor
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt

Gör så här...

sätt ugnen på 100 grader
vispa äggvitorna jätte, prova vända bunken upp & ner & se om ''skummet'' sitter kvar utan att röra sig.
vispas äggvitorna fördåligt blir de pannkaka av allt sen.
blanda ner sockret & rör, sen blanda du även i vaniljsockret & hjorthornssaltet & vispar igen.
klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
tänk på att ha lite mellanrum mellan klickarna så de inte flyter ihop
sen ska de gräddas ca 1 timme

lycka till ;)

chao

//Hanna & Elin

chokladdoppade jordgubbar

tjohej!
för de första förlåt för allt sitter ihop men de blir inga mellanrum mellan raderna :o
just nu sitter vi & äter chokladdoppade jordgubbar =)
jätte gott mums!
de är ju de enklaste som finns!
prova de, ni som inte har ^^
missa inte chansen, de är nu jordgubbarna är som bäst:)
vi köpte en liter gubbar för bara 20 kr! :o
igår & i onsdags kostade de 30-40 kr på vissa ställen!
we ♥ strawberries
tid: 5 min
hur god: 10/10
Du behöver...
jordgubbar
choklad (vi hade marabou, men man kan ju ta vilken choklad som helst)
Gör så här...
fixa fram jordgubbar
smält chokladen i ett vattenbad
doppa jordgubbar i den smälta chokladen & ÄT!
så lätt så ;)
lycka till (aah de behöver vi ju inte säga för man kan ju inte misslyckas =)
chao
// Hanna & Elin
ps. vi vet inte snygga bilder men allt kan ju inte bli perfekt ;)

ett länkbyten till ;)

tjotjo!
nu kommer ett länkbyten till =)
kika in hennes blogg ^^
http://wickis.webblogg.se/

midsommarbakelser

tjo ost & makaroner!

idag när de snart är midsommar så tänkte vi baka midsommarbakelser ^^
de blev väldigt gott, de tyckte även en hund som snattade en utan att vi såg :) hehe♥
idag bakade vi med en hund runt fötterna, vi va hundvakt ^^
men nog om de prova & gör dessa bakelser de är super goda!!

Du behöver...

3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
valfri sylt

Gör så här...

sätt ugnen på 225 grader.
vispa äggen och sockert till ett fast och pösigt skum.
rör mer mjöl och bakpulver i smeten.
häll smeten på ett osmort bakplåtspapper i en långpanna.
grädda kakan i 5 min.
stjälp upp kakan på lätt sockrat bakplåtspapper.
bred genast på sylten.
rulla samman rulltårtan.
låt den kallna med skarven nedåt.

lycka till!

chao

//Hanna & Elin
PS. VILL DU HA FLER LÄSARE BLI MEDLEM PÅ http://www.bloggriket.se , LÄTT & GRATIS!


Pannacotta

tjabba tjena hallå!

idag har vi ängnat eftermiddagen åt att göra pannacotta, de blev väldigt gott!=)
prova det! de tar lite tid men de är de värt ^^
har man goda bär så så blir de pricken över i:t
nu kommer vi inte på så mycket mer att skriva ni får ha de bra så hörs vi ;)

5-6 port.
Tid: beror på hur länge de är i frysen man genomsnitt 2 timmar
hur god: 10/10

Du behöver...

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
½ dl strösocker
1 vaniljstång

Gör så här...

Fyll en liten skål med kalt vatten och lägg i gelatinbladen.
Blanda vispgrädde, mjölk och socker i en kastrull.
Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ut små bruna fröna inuti.
Lägg både vaniljfröna och vaniljstången i kastrullen med gräddblandningen.
Sätt kastrullen på spisen och låt gräddblandningen koka upp.
Titta noga så det inte kokar över eller bränner fast i kastrullbotten.
Lyft upp vaniljstången.
Låt vattnet från gelatinbladen rinna av.
Rör ner gelatinbladen i den heta gräddblandningen.
Rör till gelatinbladen har löst upp sig.
Häll smeten i små kaffekoppar eller i små plastskålar (vi använde små plastskålar).
Ställ dom i frysen i 1-2 timmar (andväns små plastskålar).
Toppa med bär.

lycka till!

chao

//Hanna & Elin

ps. vi vet inte vilken kategori vi ska sätta receptet i så vi tog ''övriga recept''

chokladmuffins med apelsinsmak

tjohej!

idag undrade Hannas syrra om vi kunde göra chokladmuffins med apelsinsmak, för hon skulle ha med sig de till
ett par kompisar.
vi gjorde muffinsarna & de blev riktigt goda =)
fast när vi höll på & baka så kommer ju en viss person oh vällter ner hela äggpaketet men som tur va så hade vi redan tagit så många ägg vi behövde;)
men iallafall vi har vart dåliga på att baka men nu är i igång igen hare' bra ^^

ca 15 st
tid:ca 20 min
hur god: 7/10

Du behöver...

100 g smör/margarin
2 ägg
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ½ dl strösocker
1 kmr salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
ca ½ apelsin

Gör så här...

sätt ugnen på 200 grader.
smält smöret/margarinet & låt de svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Pressa så mycket apelsinsaft du vill ha.
Rör ner resten av ingredienserna förutom apelsinsaften och blanda till en smet.
Blanda ner apelsinsaften, smaka på smeten & se om man känner apelsinsmaken.
Om inte, häll i mer apelsinsaft.
Häll smeten i formar och grädda i ca 10 minuter.

lycka till ;)

chao

//Hanna & Elin
FÖR ER SOM INTE HAR LÄST RUBRIKEN, SÅ ÄR DET INTE VANLIGA CHOKLADMUFFINS

två länkbyten

tjo här har hittar ni två länkbyten =)
checka deras bloggar^^
http://tildafelicias.blogg.se/tildafelicias/
&
http://photosaremylife.blogg.se
hare' bra;)
chao
// Hanna& Elin

länkbyte?

tjenamorrs ;)
nån som vill göra länkbyte?
de är bara att säga till!^^
vi håller på typ en vecka
chao
//Hanna & Elin

snabb rabarberdricka

YO!
nu är de sommarlov!  tralalalalalalala!
vi äntligen har äntligen blivit klara men nått som är SUPER gott nämligen rabarberdricka ^^
eller en snabb rabarberdricka, gör man den varianten som tar längre tid tar de typ flera dagar :o
men de smakar desamma ^^
de är JÄTTE gott!

Tid: det beror på
En flaska
Hur god: 8/10

Du behöver:

4-5 rabarberstjälkar
½ liter vatten
2 dl strösocker
saft från 1 citron

Gör så  här...

Skölj av rabarberstjälkarna.
Skär ca 2 cm tjocka bitar.
Lägg rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt det koka upp.
Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna.
Sila bort rabarberna.
Pressa i citronsaft så mycket ni vill ha.

Lycka till :)

chao

// Hanna & Elin




minimufffins

tjo idag har vi gjort något litet...
minimuffins! pytte små =)
fast ändå väldigt goda ^^
haha nästa gång kanske de blir jätte muffins ist :)
ne då måste man ha stora formar & tror inte de finns så stora som vi vill ha...
men prova & gör de här mini, de är jätte goda!


ca 60 st
tid: ca 30 min
hur god: 9/10

Du behöver...

2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
½ dl mjölk
25 g smör/margarin
½ dl frysta eller färska bär

Gör så här...

Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ut 60 knäckformar med jämna mellanrum på en bakplåt.
Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner ägget och mjölken.
Blanda till en jämn smet.
Rör ner det smälta smöret.
Häll muffinssmeten i en spritspåse och spritsa en liten kick i varje form.
Semten ska fyllas till en bit under formens kant.
Lägg ett bär i mitten av varje form.
Gräda muffinsarna mitt i ugnen i 12 min

Lycka till!

chao

//Hanna & Elin





Russinkakor/tyrakakor

tjohej!!
nu är vi klara med nått VÄLDIGT lätt!
russinkakor eller tyrakakor som de igentligen heter ;)
de är jätte lätt :o
bara att blanda ihop allt ^^
i frågestunden som vi hade för ett tag sedan va de just en fråga om vi kunde tipsa om nått jätte lätt.
här är ett sådant recept, lätt & gott :)
& om de finns nån som inte gillar russin, tja då kan man ju byta ut de mot tex. torkad frukt de går lika bra de =)


ca 25 st
tid:ca 25 min
hur god:7/10


Du behöver...

125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl havregryn
½ dl russin
1 tsk bikarbonat (eller lite mer än 1 tsk bakpulver)


Gör så här...

sätt ugnen på 175°.
Blanda samman alla ingredienserna.
rulla små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
tryck till varje boll så att den plattas ut något. 
grädda kakorna mitt i ugnen 10–15 min.
låt dem kallna på galler.

super lätt!

lycka till ;)

chao

// Hanna & Elin

den här bilden har en historia bakom sig XD...
när vi skulle ta kort så ropar plötsligt Hanna...
-BIIIIIIIIIIL!!!!
Elin tar fatet & kastar sig åt sidan, men kakorna följde inte med!
de satt kvar i luften nån sekund sen störta & mosades av bilen som kom precis efter!
så de blev bara 2 kort.



jello

YO! (vi kör en annorlunda hälsningsfras ;)
nu är vi klara med våra jello's :)
väldigt daller daller ;)
för er som inte vet vad jello är så är som en stor geléhög ... typ ^^
fast godare  =)
sen så märkte vi nu att Elins vattenflaska har krymt :ooo
de ska få plats en liter i den men nu går de bara med 4 ½ dl :oo
lääskigt :s
jaja prova gör jello!

Tid: ca 1
4 port.
hur god: genomsnitt av 7 personer 6/10  (vi själva tycker 4/10)

Du behöver...

5 gelatinblad
2 ½ dl koncentrerad saft
1 ½ dl vatten
olika frukter (frivilligt)

Lägg gelatinbladen i en bunke kallt vatten.
Blanda saften & vattnet i en bunke.
Värm saftblandningen.
Lägg gelatinbladen i det varma saften & rör tills de har löst upp sig.
Blanda sedan i resten av saften.
Dela frukten (om du vill ha de) & dela upp de i 5 plast muggar/glas.
Häll saften över frukten & låt de stå i frysen ca 1 timme.
Titta då &  då om de är dallrigt. Börjar de bli is på den ta ut den direkt.
Lossa jellon genom att spola varmt vatten på muggen/glaset men de får inte komma vatten i jellon!
Lägg muggen upp & ner mot en tallrik & slå på botten, om den inte lossnar spola mer vatten.


lycka till ;)


chao

// Hanna & Elin




 

vinbärskaka

  1. tjenamorrs!
  2. idag kännde vi för nått med bär i, vi tittade i frysen & hittade röda vinbär!
  3. så vi gjorde vinbärskaka^^
  4. super gott!
  5. prova de om ni tex. ska få besök, eller bara till vardags.
  6. funkar till båda delarna!

Tid: ca 55 min
8-10 bitar
hur god: 10/10


Du behöver...

  1. 75 g margarin/smör
  2. 3 ägg
  3. 2 dl socker
  4. 1 tsk vaniljsocker
  5. 2 ½ dl vetemjöl
  6. 1 ½ dl röda vinbär (färska eller frysta)
  7. 3/4 dl kokos
Gör på här...
  1. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor.
  2. Smält matfettet i en kastrull.
  3. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt ägg, socker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen. Strö över vinbären, strö över lite socker annars blir de surt. (Frysta vinbär behöver inte tinas innan.)
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader, i 25 minuter.
  6. Den ska ha lite gyllenbrun färg på ovansidan.
  7. Låt kakan svalna en stund innan den lossas från formen.
  8. Låt den sedan svalna ytterligare under bakduk.
  9. Serveringsförslag: Glass, vispgrädde, vaniljsås
Lycka till :)
chao
//Hanna & Elin

...

inte för att vi blir sura eller nått men många skriver '' du '' i kommentarer & vi vill bara säga att vi är TVÅ stycken som har denna blogg =)
tack & hej!
chao
// Hanna & Elin

banantårta

Tjotjo!
idag kännde vi för att göra en tårta, och de gjorde vi också =)
rubriken...
yyesssss! vi gjorde banantårta!
super gott nu när de är/håller på att bli sommar ^^
Elins grannar kom över &  smakade (de visste inte att de va vi som hade gjort den)
& frågade vart vi köpt den!
hahaha men de va ju vi som bakade den :D kul kul =)
den blev faktiskt jätte god!
prova den!

tid: ca 1h 25 min
ca 10-12 bitar
hur god: 7½/10

Du behöver...

50-75 gram smör/margarin
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk/vatten
3 dl vispgrädde
1-2 bananer

Dekoration..

Bananer

Gör så här...

Sätt ugnen på 175 grader.
Smörja & bröa en form.
Smält smöret/margarinet & låt det svalna.
Vispa ägg & socker poröst.
Rör ner vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret/margarinet & mjölken/vattnet.
Rör om till en jämn & slät smet.
Häll den i formen.
Grädda kakan i ugnen ca 40-50 min.
Låt kakan svalna.
Skär den mitt i tur.
Lägg den översta delen åt sidan.
Vispa grädden & bred sedan på den på den undre delen.
Skär bananerna i tunna skivor & lägg de på grädden.
Lägg på den övre delen på den undre.
Bred den vispade grädden på tårtan.
Toppa med skivade bananer.
 &... ÄT!

lycka till^^

chao

// Hanna & Elin

ps. kakan lyser igenom på vissa ställen pga att grädden tog slut...





banan smoothie

  • tjotjo idag har de vart varmt så vi gjorde bara en smoothie
  • (va ju nästan 30 grader!)
  • alltid lika gott & lätt^^
ett stort glas
tid: ca 5 min
hur god:5/10

Gör så här...

Släng i alla ingredienserna i en blender/mix sätt igång tills allt blivit realtivt smooth.
Perfekt som frukost ihop med en smörgås

lycka till ;)
chao
// Hanna & Elin
ps. sorry blir ingen bild vi kan inteladda över bilderna från kameran till datorn men sök på nätet så får ni se hur de ska se ut ;)

TIPS & FÅ EN LÄNKNING!

tjotjo glöm inte tipsa om sånt du vill att vi ska baka^^
har du nått bra tips & vi gör det länkar vi till din blogg i ett inlägg!
tipsa tipsa tipsa!
chao
// Hanna & Elin

hallon lime paj

tjotjo!
idag visste vi inte vad vi skulle göra men sen tittade vi på lite tips och tyckte hallon lime paj lät bra^^
TIPSARE
de va lätt & gott!
prova det =)
medans vi letade efter hallon i fryser hittade vi apelsinstänger som vi gjorde för länge sedan =) gott gott



Tid: ca 1 timme (var av ca 40 i ugnen)
hur god:9/10
6-8 bitar

Du behöver...
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
300 g färska eller djupfrysta hallon
2 msk socker
2 msk potatismjöl (ta 3 msk ifall du använder frysta bär)
1-2 tsk limesaft

Gör så här...


sätt ugnen på 175 grader.
smält smöret.
Vispa ägget pösigt.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i ägget.
Vänd ner det smälta smöret.
häll i limesaften & blanda.
Skrapa ner degen i en smord & bröad form med löstagbar kant.
Blanda socker och potatismjöl i en skål och blanda i hallonen väl.
Lägg sedan bären ovanpå smeten.
Grädda kakan  ugnen i 35-40 minuter.
Låt svalna.
servera gärna med vaniljsås eller vaniljkräm.
vi hade ingen ):

lycka till ;)

chao

// Hanna & Elin



RSS 2.0