Glasstårta!^^

Tjohej!
Eftersom Elins bror fyller år idag.
Så tänkte vi "vi kan ju baka en tårta det var ju länge sedan" och så blev det.

hur god:☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼/10

Du behöver...
3 paket vaniljglass (med ½ liter i)
200 g mjölkchoklad
5 dl rice crisp

Granering...

2 dl färska bär

Gör så här...

Smält mjölkchokladen i vattenbad.
Blanda i rice crisp och bred ut chokladen så tunt som går på ett bakplåtspapper.
Ställ in kylen att stelna.
Dela glassen längs med till 6 tjocka skivor.
Skär till en passande bit av rischokladen och lägg den som botten.
Lägg ihop 3 st bitar på rischokladen.
Lägg färska bär på glassen.
Lägg glass över bären.
Lägg på en bit rischoklad som täcker glassen.
Tårtan ska förvaras i frysen tills det är dags för servering.
Granera då med färska bär.

Lycka till ;)

chao

// Hanna & Elin

LYCKOKAKOR!^^

Tjohej!
Vi vet att det är för sent för kineskt nyår.
men vi ville testa på det iallafall
Så nu har vi gjort ............. lyckokakor
När vi skulle göra dem så upptäckte Elin att dom inte hade något plättlagg.
Så vi fick ta bussen till Hanna med en bunke i handen
och vad alla tittade på oss det var liksom "vilka knäpp gökar är det där"
hahaha
men nu ska vi sluta prata om våra roliga historier
Så här kommer receptet
hur god:☼☼☼/10
Du behöver...
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker
1 krm salt
1 dl matolja
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2 msk maizenamjöl
3 msk vatten
Gör så här....
Börja med att skriva dina lappar 30 st.
Sätt på ugnen på 160 grader.
Knäck ägget och dela gulorna från vitorna.
Lägg vitorna i en bunke.
Vispa med en elvisp tills du ahr ett tjockt vitt skum.
Häll i socker och salt rör om.
Rör ner oljan.
Blanda i vaniljsocker, vetemjöl och maizenamjöl i nunken.
Häll till sist i vattnet.
Ställ in plättlagget i ugnen i 5-10 min (lägg inte i någon smet).
Ta ut och pensla rundlarna med olja.
Häll en halv matsked smet i varje rundel.
Vick runt pannan så att smeten fyller ut.
Sätt in plättlagget i ugnen i 12 min.
Kakorna ska bli gyllenbruna.
Skynda dig att vika in pappersremsorna innan kakorna hårdnar!
Lägg en dubbelvikt lapp på kakan.
Vik ihop kakan och och kläm ihop den som en halvmåne.
Låt dem svalna
KLART

Lycka till nu:)
chao
// Hanna & Elin
psssssssss glöm inte veckans blogg

glöm inte...


tjohej!

nu har vi gjort mera katigorier så de blir lättare att hitta recept =)





psssssssssh. glöm inte veckans blogg!

CITORNKLADDKAKA!^^

Tjohej alla valborgsfirare  ;)
idag tänkte vi att vi skulle göra nått med citron så vi tittade lite & kom på citronkladdkaka =)
nån gång ska vi göra nån slags bakelse de lovar vi ;)
men tillbaka till citronkladdkakan...
ibörjan tänkte vi : höm hur ska de här bli?
för de smakade massa citron men sen visade de sig att de blev riktigt bra :D
man måste ju prova allt :)
hoho vi rekomenderar VERKLIGEN att baka hemma gjorda oreo!
man blir beroende!!
(receptet längre ner)
^^



tid: 60 min ( var av 35 i ugn )
ca: 10 bitar
svårihets grad: 2/10
hur god: ☼☼☼☼ /10

Du behöver...

150 g smör/margarin
½ - 1 st citron
2 st ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl

Granering...
1 msk florsocker

Gör så här...

smält smöret i en kastrull.
Låt det svalna.
Smörj och bröa en rund ca 20 cm i diameter.
Tvätta en citron med vatten och diskmedel och torka den torr.
Riv citronskalet, bara det yttersta inte det vita, på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itur och pressa ur saften.
Sätt på ugnen på 150 grader.
Knäck äggen och i socker i en bunke.
Vispa poröst.
Tillsätt vaniljsocker,citronsaft och citronskal.
Blanda till en jämn smet.
Tillsätt det smällta smöret och vetemjölet.
Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda i ugnen i ca 35 min.
Låt den svalna.
Pudra med lite florsocker.
Serveras med grädde.

lycka till ;)

chaooo

// Hanna & Elin




veckans blogg längre ner



         glöm inte veckans blogg längre ner:)







// Hanna & Elin


Slush!^^

tjo! till de vi gjorde innan (oreo) hade vi också sluch till ^^
gottgott =)
man behöver inte köpa de, man kan även göra minst lika god hemma :)
de har vi nu bevisat för oss själva hehe
de här rekomenderar vi en varm dag
lätt fast de måste stå läääääääänge i frysen ):



Du behöver...

Olika sorters saft (vi tog hallon & päron)
en kavel
plastpåsar


Gör så här...

Späd ut saften.
Häll den utspädda saften i plastpåsar.
Lägg dem i frysen i några timmar tills saften har frusit.
Ta ut dem ur frysen.
Lägg dem på lämplig plats för att banka.
Ta kaveln och banka tills du tycker det räcker.
Häll upp i ett stort glas.

Lycka till nu :)

chao

// Hanna & Elin





PS. GLÖM INTE VECKANS BLOGG LÄNGRE NER

I
I
V

HEMMA GJORT VARIANT AV OREO!^^

Tjohej i gurkburken alla glada påskfirare som fortfarande firar!
själva har vi lagt påsken bakom oss.
idag har vi gjort eller snarare nyss gjorde vi .... *trumvirrvel* hemma gjorda oreos!
hehe vi måste vakta kakorna innan Hannas syster & hennes kompisar äter upp alla ^^
för de va så goda=)

hur god: ☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼ / 10    :D ♥

Du behöver...

Chokladkex:

3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
½ tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
2 ½ dl socker
140 g smör/margarin
1 stort ägg

vaniljfyllning...

110 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt  (vi tog 2 tsk vaniljsocker istället sen 1 tsk vatten)


Gör så här...

sätt ugnen på 190 grader.
vispa ihop mjöl kakao bikarbonat bakpulver salt & socker.
tillsätt de rummsvarma smöret & sedan ägget.
blanda med fingrarna tills det blir en fin deg.

de lättaste sättet att få jämnstora kex är att forma degen i plastfolie till en jämn
rulle sedan in i kylskåpet 15-20 min.
degen kan sedan skäras i jämntjocka skivor.

lägg bakplåtspapper på en plåt.
forma kexen på bakplåtspappret & lägg dem med ca 2 cm mellanrum.
grädda i 9 min sen låt de svalna.

gör fyllningen så länge.

lägg smöret i en bunke.
tillsätt florsocker & vaniljextrakt (vaniljsocker) i omgångar.
mixa hårt tills fyllningen är luftig.
spritsa på fyllningen eller bred på med sked på hälften av kexen.
lägg sedan ett jämnstort kex på en som har fyllning.

KLART!

lycka till ;)

chao

// Hanna & Elin





veckans blogg?^^


även om detta är en bakblogg så tänkte vi att vi kanske skulle köra veckans blogg nån gång ibland =)

& vi kör en nu 
vi tar ut EN  vinnare
nästa vecka
^^  



MINI-CUPCAKES! ^^

Tjohej!
idag har vi bakat mini cupcakes, för vi skulle iväg  ficka någonstans med kompisar som vi tänkte bjuda :)
hehe när vi skulle använda karamellfärgen så spillde vi på våra fötter så nu är de gröna =)
japp så kan de gå  ^^
vi kännde för att göra cupcakes idag för att vi inte har gjort de någon gång...inte vad vi kommer ihåg iallafall :)
sen så ville vi ha något färgglatt nu när de hållerpå att bli sommar & jätte varmt, & vad slår cupcakes i skuggan med saft?
så nu ska vi sluta pladdra & skriva receptet  =P
glöm inte att tipsa oss om vad vi kan baka, så får ni en länk om vi bakar de sen ;)


tid: ca 45 min


ca 20 st


Du behöver...


2 ägg
2 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 dl vaniljyoghurt


Galasyr...


100 gram smör
4 dl florsocker
2 tsk grädde
citronsaft  (så mycket man vill ha)
karamellfärg


Gör så här...


Vispa socker och ägg poröst.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en separat skål.
Rör sedan i det i äggsmeten.
Blanda i yoghurten.
Fördela smeten i små formar och grädda i ca 8 minuter i 175 graderi mitten av ugnen.
Låt dem svalna helt.

Gör glasyren....

Vispa smöret riktigt mjukt med en elvisp, häll i florsockret och fortsättvispa fast nu på låg fart.
Häll i grädden och fortsätt vispa en stund till.
Dela upp frostingen i skålar och färga i olika färger.
Spritsa eller bred krämen på dina cupcakes.
Dekorera fint med pärlor och strössel.
Lycka till alla bakmonster :)
chao
//Hanna & Elin

CHOKLADSKÅLAR!^^

tjohej!
vi har blivit tipsade om nått som verkar gott :)
chokladskålar? vi vet nämligen inte vad de heter men vi kallar de så ^^
som vi skrev för nått inlägg sen 
den som tipsar om nått & vi gör de, får en länk så varsågod<3:)

http://heltokej.wordpress.com

men iaf tillbaka till de vi nu har gjort :)
sen tyckte vi att vi skulle fylla skålarna med nått så vi gjorde bärmousse
 också som skulle passa perfekt på sommaren :)
de gick snabbt & smidigt  så testa!



4 portioner

Du behöver...

200 g mörk blockchoklad
2 dl blåbär/hallon    ( vi tog frysta, för vi har ju inga färska än ;)
2 msk florsocker
4 dl vispgrädde

Gör så här...

Chokladskålarna:

smält blockchokladen.
pensla insidan av muffinsformar med brödpensel.
låt dem stela & pensla en gång till. (gör ingen om man penslar fler gångr)
& låt de steln, ta sedan försiktigt muffinspappret.

Bärmoussen:

värm bären i en kastrull med sockret.
mixa bären, låt de kallna.
vispa grädden , blanda ihop grädden & bären.
fyll chokladskålarna & ställ i kylen minst 15 min.


Lycka till :)
& ha de bra

chaooo

// Hanna & Elin

ps. bilderna är tagna innan vi gjorde mousset, sen dog kameran så vi han inte ta på de när de låg i  ):
som sagt kameran dog så vi han bara ta två kort.o de blev inte så bra  deblev trasiga också
men smakade mums :)




PÅSKBAKELSE!^^

tjohej!
idag har vi provat ett recept som Hanna ska ha & bjuda på i påsk ^^
de va lätt  & gott :)
så om ni ska fira påsk hos er & få hem gäster & har brist på fantasi vad ni kan ha som efterrätt prova det här!
vi har tänkt att baka det här ett tag nu men eftersom att de snart va påsk så väntade vi :)


10 st 

Du behöver...

3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vatten

Fyllning...

2 dl äpplemos

Garnering...

3 dl vispgrädde
1 burk aprikoser, ca 420 g


Gör så här ...

sätt ugnen på 225 grader.
lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm.
vispa ägg & socker vitt & poröst.
blanda mjöl & bakpulver.
rör ner det försiktigt tillsammans med vattnet i smeten.
bred ut smeten jämt i långpannan & grädda i mitten av ugnen i ca 7 min.
strö lite socker på kakan & stjälp uppden på bakplåtspapper.
ta bort pappret som kakan gräddats på.
pänsla med kallt vatten på pappret om den inte vill lossna.
bred på äpplemos & rulla ihop från kortsidan.
skär rulltårtan i 10 skivor.
vispa grädden.
lägg grädden & en aprikoshalva på varje skiva :)

klappat &  klart :D



lycka till :)



chao

// Hanna & Elin






WINERBRÖD!^^<3

tjohej allesammans    :)
idag har vi bakat winerbröd de blev lite stressigt för vi skulle på bio också:)
men de blev iallafall jätte gooooooda
 dom måste ni prova hehe
dom tog nästan lika länge som krämbullarna vi gjorde för ett tag sedan
titta gärna de receptet de blev också jätte goda :D<3

Tid 2½-3 timmar

Ugn 250 grader eller 225 grader varmluft

ca 35 st

Du behöver..

300 g smör/margarin
50 g jäst
2 ½ dl kall mjölk
1 ägg
½ tsk salt
2 msk strösocker
ca 8 dl mjöl

Pensling:
1 äggvita

Fyllning:
1 sats vaniljkräm

Garnering:
2 dl florsocker
1½-2 msk vatten

Gör så här..

Ta fram smöret/margarinet ur kylskåpet och skär det i 10 skivor.
Lägg dem i rumstempratur på ett smörgåspapper.
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen är upplöst.
Blanda ägg, salt, strösocker och en del av mjölet.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt den vila i kylskåpet i 10 min.
Kavla ut degen till en platta, 30x40.
Lägg smöret/margarinet å ena deghalvan, så att det ligger 2-3 cm innanför degkanten.
Vik upp kanterna över smöret/margarinet och därefter den fria deg halvan.
Mjöla bakbordet lätt.
Kavla ut degen.
Den stängda delen mot dig som kavlar.
Kavla försiktigt så att inte degen spricker.
vik degen i tre delar på längden.
Vrid den 1/4 varv.
Kavla ut degen till drygt 1 cm tjock.
Den "stängda" delen mot dig som kavlar.
Vikden i tre delar.
Låt den vila i kylskåpet  10-15 min.
Kavla till en fyrkantig ganska tjock kaka.
Sporra ut den i smala remsor.
Sno dem en och en eller två och två tillsammans.
Forma dem till kringlor, snurror, åttor, knuter eller vad ni vill.
Lägg bröden på bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 1-1½ timme på sval plats.
Lägg lite vaniljkram i mitten på varje wienerbröd.
Pensla med äggvita.
Grädda i ugnen tills bröden fått fin färg ca 5-8 min.
Låt dem svalna.
Glasera tunt med sockerglasyr.

Lycka till med bakandet :)

chao

// Hanna & Elin

P.s vi har ingen vi bild så det är osäkert om vi lägger upp en bild eller inte

något tips?<3

tjohej på er alla :D
vi undrar om ni har något tips om vad vi kan baka :)
nått ni gillar att göra eller nått som ni tycker är gott  :D
skulle va super snällt =)
är de nån som kommer med nått bra förslag så bakar vi de självklart & lägger in receptet.
och den som tipsa får självklar en länkning :)


simma lugnt nu ;)

chao

// Hanna & Elin


APELSINSTÄNGER!^^

tjohej ost & makaroner !
vi vet de rimmar inte ;)
men idag har vi bakat apelsinstänger för att Elins bror skulle sälja kakor så du hjälpte vi han att baka^^
vi själva tyckte dom va goda :)
men vi kommer nog baka mer till han för de är ju så kul :)
fast de är ju tiden de är brist på ): denna vecka har vi ganska mycket att göra men nästa vecka har vi lov så då kanske de blir en del, om ingen av oss åker bort :)
men nu kommer receptet ☺ 

Ugnen: 200 grader eller 175 grader på varmluft
ca 40-60 st
Tid: Beror på om den vilar i kylskåp eller i frysen

Du behöver..
75 g smör/margarin
2 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk bakpulver
rivet skal från 1 apelsin
1 ägg

Pensling..
1 ägg

Garnering..
Pärlsocker

Gör så här...

Riv apelsinskalet.
Hacka samman vetemjöl, ströcoker, bakpulver och apelsinskalet.
Tillsätt ägget.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt den vila i kylskåp i 1 timme eller 15 min i frysen.
Sätt på ugnen.
Rulla degen till fingertjocka stänger.
Skär i 5 cm långa bitar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg.
Strö på pärlsocker.
Grädda i ugnen i ca 8 min.

Lycka till ! :)
chao

//Hanna & Elin

KARL XV:S KRINGLOR!^^

tjohej leverpastej & ost & skinka osv  :)
idag på dagen när de va så varmt tyckte vi att vi skulle göra kringlor & äta på studsmattan efter som vi satte upp den idag :)
man brukar ju få nån så där tång så de blir lättare att få fast fjädrarna med, men vi hittade inte den så vi fick köra utan ... de va svårt men de gick!   *STOLTA*
men iallafall åter till kringlorna :)...
de blev smarriga   ^^

+ vi funderar på att göra en bakbok & sälja men vi vet inte än  =)
några förslag på namn till boken då? :)

nu kommer receptet  =P


Du behöver...

150 g smör/margarin
4 msk grädde
4 dl vetemjöl

Pensling...
kallt vatten

Granering...
pärlsocker


Gör så här...

sätt ugnen på 200 grader. varmluft 1775 grader
rör smöret/margarinet mjukt &smidigt.
tillsätt grädden & mjölet lite i taget.
arbeta till en smidig deg.
låt den gärna vila kallt en stund.
rulla sedan ut degen till smala längder, ca 20 cm långa.
forma dem till enkla kringlor.
pensla dem med vatten.
vänd kringlorna i pärlsocker och lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.
platta till dem lätt.
grädda dem i ugnen ca 12 minuter



lycka till ;)  alla bakmonster

chao

// Hanna & Elin
 ♥ 
  



Chokladsnittar!^^

Tjo hej!

Bara för våran kompis idag fyller år så har vi bakat kakor till henne det blev chokladsnittar
Hon bjöd sin släkt och dem tyckte om dom och undrade om receptet.
Själva tyckte vi att dom blev goda så det har ska ni göra :)
Men nu kommer receptet som vi föreslår ^^
Ugnen:175 grader
blir: ca 75 st
tid: runt 30-35 min
Du behöver..
200 g smör / margarin
2 ½ dl socker
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Pensling..
1 ägg
granering..
pärlsocker
Gör så här..
rör smör/margarin socker & vaniljsocker poröst.
Blanda i kakao, vetemjöl & bakpulver.
Arbert ihop till en deg.
Rulla ut till 6 fingertjocka längder lika långa som plåten.
Lägg dem på bakplåtspapper.
Platta ut längderna lite med en stekspade.
Grädda i ugnen i ca 15 min.
Skär dem i sneda nitar medans de fortfarande är varma.
Pensla på med ägg och strö pärlsocker på.
Lycka till :)
chao
//Hanna & Elin
P.s nästa gång blir det nog någon tårta men man vet ju aldrig

SCHACKRUTOR!^^

Tjabba!!

nu har vi bakat ... *trumvirrvel*  SCHACKRUTOR
vi ska ta kakorna snart & åka iväg med saft & sånnt nån stanns där de finns sol :)
vi får se hur kakorna blir för de är inte klara än men snart...
vi tog kort på dem innan de åkte in i ugnen så om de inte ser klara ut vet ni varför ^^

Ca 30-50 st

Tid ca 35 min

Du behöver..

200 g margarin/smör
1 dl  socker
4 ½-5 dl vetemjöl

Smaksättning:

2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här..

Sätt ugnen på 200 grader eller varmluft 175 grader.
Hacka samman mjöl, socker & margarinet/smöret.
Dela degen mitt itu.
Blanda den ena delenmed vaniljsocker & den andra med kakao.
Rulla ut degen i 4 jämna längder.
Lägg en ljus längd brevid en mörk längd i två lager.
Tryck till lite lätt.
Lägg längderna i kallt en stund.
Skär skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i 10 min.
Låt dem svalna.

Lycka till :)

chao

//Hanna & Elin




P.s  Nästa gång blir det någon tårta av något slag vi vet inte vad

för då har vi ett fördelsedagsbarn :) 
D.s


RSS 2.0